Calificari 2 – Duminica

S-a incheiat sesiunea de calificari pentru cursa de astazi, iar Mihai s-a clasat al 7-lea, incurcat de steagul rosu aratat cand mai erau ceva mai mult de 5 minute din sesiune.

Sesiunea 2 de calificari este cea in care pilotilor le este permis sa utilizeze, de 3 ori, butonul de boost. Boost-ul este o functie prin care, electronic, se majoreaza puterea motorului de la 425 la 500 CP, pentru cate 6 secunde, cu un castig de ~ 1 secunda / tur.

Tocmai acest boost face ca piloti sa aiba la dispozitie un singur tur de calificare, in care, cu anvelopele aduse in temperatura optima, pun toate cele 3 boosturi pe diferite sectoare de circuit si dau tot ce pot.

In acelasi timp, este si o loterie – un pilot intarziat prins chiar pe un viraj sau un grup de piloti mai lenti iti distruge avantajul boosturilor si face ca timpul sa nu fie cel mai bun.

Mihai a avut astazi ghinionul ca, chiar in turul sau cu boosturi, Thiemo Storz sa scape masina in decor, iar comisarii sa decida intreruperea sesiunii pentru degajarea pistei.

La reluare, cu numai 5 minute ramase din sesiune, Mihai nu a avut timp sa incalzeasca suficient trenul de pneuri, a fortat turul sau rapid in ultima secunda (si-a inceput turul cand mai erau doar 10 secunde din sesiune) dar a pierdut undeva in zona a 0,5 secunde atat din lipsa unui boost (deja folosit inainte de steagul rosu) cat si din anvelope.

Cu toate acestea, timpul scos a fost suficient pentru a se clasa al 7-a pentru cursa din aceasta dupa amiaza.

Reclame

Un răspuns to “Calificari 2 – Duminica”

  1. steiul Says:

    Hai ca a iesit bine 🙂 Felicitari pentru rezultat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: