Despre Fair Play in Anglia

Se spune ca fair play-ul s-a nascut pe taram britanic, insa, din pacate, Mihai a constatat in aceasta seara ca se poate spune orice despre britanici decat ca au Fair Play.

In aceasta seara, dupa terminarea celei de a doua sesiuni de probe libere, Mihai a fost penalizat cu o retrogradare de 5 pozitii pe grila de start a cursei de maine, pentru ca atunci cand s-a afisat steagul rosu pe circuit in timpul sesiunii, „nu a incetinit”, asa cum prevede regulamentul.

Sesizarea a fost facuta de un comisar de traseu, caruia i s-a parut ca Mihai este prea rapid pe pista, in turul in care se retragea la boxe, ca urmare a afisarii steagului rosu si a intreruperii sesiunii. Comisar care putea sa aiba o opinie, formulata catre directiunea cursei, care trebuia sa analizeze si sa judece faptele. Mihai a fost chemat si s-a prezentat la comisarii britanici, le-a aratat pe telemetria masinii ca a incetinit, dar acestia, fara sa nege ca Mihai a redus viteza, au acordat penalizarea mai sus pomenita.

Analizand timpii catorva piloti si mai jos am pus poza cu timpii respectivi (am pus doar pagina pe care se regaseste Mihai, numarul 9 de concurs), se vede ca Mihai a redus, fata de turul precedent, cu peste 5 secunde in primele doua sectoare (al treilea timp intermediar este de fapt timpul petrecut la boxe). Mai mult decat toti cei aflati pe aceasta pagina !!!

Atunci, daca Mihai a fost penalizat corect ca nu a redus suficient viteza, de ce nu au fost penalizati toti pilotii? Mai ales ca, din analiza fisierului cu timpii, pe care l-am incarcat mai jos, se vede clar ca Mihai a fost unul din cei mai lenti piloti in respectivul tur de retragere la boxe !!!

Nu presupune nimeni ca este un act voit, un act adresat lui Mihai Marinescu. Este doar un act unfair, care nu tine cont de realitate. Este un act din aceasi nota cu Imnul de Stat intonat campioanelor noastre europene la spada, tot pe taram britanic. Este deconsiderarea si lipsa de respect a superiorului fata de inferior.

Nota: regulamentul FIA prevede ca, atunci cand este afisat steagul rosu, pilotii au obligatia sa reduca viteza si sa se indrepte „slowly” spre linia standurilor.

District Racing

Fisier rezultate

Anunțuri

2 răspunsuri to “Despre Fair Play in Anglia”

  1. Paul Says:

    Salut! Nu poti face o contestatie?

    • Beu Says:

      ba da, dar nu se judeca pe loc, se analizeaza abia in toamna de catre FIA, iar Mihai ramane cu penalizarea pentru cursa asta. Adica se poate face, dar nu serveste la nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: