Race review Nurburgring

Servus!

Asa cum am promis, va voi prezenta cele intamplate in acest weekend la Nurburgring, in Germania, la ultima etapa din WSbR.

Dupa o pauza de 2 luni, si absenta mea de la etapa din Portugalia, am revenit pe circuit. Spre surprindera mea, vacanta de vara i-a „afectat” un pic si pe ceilalti pentru ca in primul antrenament liber de vineri dimineata m-am clasat cu al 12-lea timp, care nu e deloc rau. Aveam insa in spatele meu piloti ca Alguersuari, care vine de pe masina de F1, si a avut nevoie de cateva ture bune pentru a se reacomoda cu masina (el facand intre timp 3 etape in Marele Circ).

In prima sesiune m-am concentrat mai mult pe invatarea circuitului si a limitelor sale (in ultimul meu post gasiti un tur de pista chiar din acesta sesiune), dar si pe invatarea masinii.

In sesiunea a doua de antrenamente libere de vineri dupamasa,  nici eu si nici colegul meu de echipa, Salvator Duran nu am reusit sa ne inmbunatatim timpii, insa lucrand impreuna am reusit sa gasim in cateva viraje niste trase care s-au dovedit a fi de folos in  sesiunea de calificari de sambata dimineata. Ceea ce este importat intr-un weekend de cursa sunt calificarile si nu pozitia din antrenamentele libere 🙂

Calificarile s-au dovedit a fi printre cele mai bune ale mele din acest an, reusind sa folosesc mult mai bine avantajele oferite de gumele noi (care sunt in performanta maxima doar in prime doua ture). Faptul care m-a bucurat cel mai mult, nu a fost pozitia (pozitia 21 pentru cursa de sambata), ci fatul ca timpul meu a fost la doar 1.1 secunde de pole position (de unde la ultima cursa din Franta ecartul era de peste 2 secunde).

Cursa de sambata a fost interesanta. Am avansatde pe 21 pana pe 15, si am avut posibilitatea de a face cateva depasiri „la limita”. Singurul lucru pe care il regret in cursa de sambata a fost faptul ca echipa a decis, Fara a-mi spune, ca vom folosi acelasi raport de transmisie in cutia de viteze ca cel din calificari. Acest raport de transmisie a fost prea scurt (acceleratii bune, viteza maxima proasta), avantaj in calificari (unde se merge de obicei singur), dar Dezavantaj Maare in Cursa (unde se merge la aspiratie). Din acesta cauza pe liniile drepte eram in continuu atacat de cei din spate, iar eu nu-l puteam depasi pe cel din fata, nefiind suficient de aproape la capatul liniilor drepte. Insa am riscat pe depasiri, franand extraordinar de tarziu!

Pentru cursa 2 am schimbat raportul (si-a dat si echpa seama ca a gresit), i-ar acest lucru s-a vazut imediat. Am plecat de pe 15, castigand pana in primul viraj 2 pozitii. Din pacate am ales trasa prost pentru prima curba (pe interior). S-a dovedit a fi fost o alegera proasta deoarece ne-am blocat, ne-am oprit la 0 km/h, din cauza unei mici coliziuni mai in fata. Tot ceea ce castigaem pana atunci, plus alte inca sase pozitii le-am pierdut in acest mic incident in care si eu am avut un pic de suferit (am indoit bratul de directie pe partea stanga. De aceea tot restul cursei am mers pe linia dreapta cu volanul virat la 90 de grade. Mic avantaj pe virajele spre stanga, insa o pierdere mare in virajele pe cealalta pare). Mi-a trebuit cateva ture sa ma acomodez cu „noua” configuratie a masinii, insa dupa aceea mi-am dat drumul si incet-incet am recuperat pozitii si am terminat tot acolo de unde am plecat, adica pe pozitia 15.

In concluzie a fost un weekend bun, un pregatire foarte buna pentru sezonul viitor si pentru ultima etapa din Spania, insa greseala din cursa 2 mi-o imput.

Beu

p.s. la sectiunea pagini, am uplodat poze din weekend

Anunțuri

2 răspunsuri to “Race review Nurburgring”

  1. liviuaileni Says:

    Foarte frumos descris, imi plac detaliile de interior, chestie pe care nu o poti afla decat de la sursa… ne-am fi putut noi imagina ca ai mers o parte din cursa cu volanul la 90 de grade? Mihai, ai calitati de jurnalist, abia astept sa te fac sa mai scrii ceva 🙂

  2. Matrixu Says:

    Excelenta relatare. Seamana cu ce aud la comentariile de F1 (NOT). Oricum. Bafta in Spania. Mai e aproape 1 luna si mai ai multe sa ne spui acum ca fanii te pot citii 🙂 Te mai antrenezi la kart pana atunci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: