Un tur pe circuitul de la Monte Carlo

Salut!

Vreau sa va prezint, din punctul meu de vedere, ce senzatii ai/sunt intr-un tur pe stradalul de la Monte Carlo, intr-o masina de Formula Renault 3.5.

In primul viraj, Sainte Devote, ajungi cu viteza a sasea si 240km/h (nebunesc de rapid pe stradutele inguste) si franezi violent pana la 60km/h si faci virajul cu a doua treapta de viteza. Atentie insa cand accelerezi pentru ca spatele incepe sa alunece usor si parapetele se apropie destul de repede.

Urcarea spre impunatorul Casino e o serpuire usoara de viraje, iar aici se vede ca aceasta pista e defapt una stradala din cauza denivelarilor. Franarea de la Massesnet e speciala, masina sarind peste creasta din varful urcarii, schimbi 2 viteze in jos (ajungi numai cu a cincea) si inscri masina in acest lung viraj!

Dar fi pregatit sa schimbi repede directia, caci in virajul din piateta Cazinoului, vei fi nevoit sa te joci cu milimetri in momentul in care vei trece razant pe langa parapetul de protectie.

Fugind spre Mirabeau vei fi nevoit sa ocolesti niste denivelari destul de mari, insa in viraj, din nou cu viteza a doua, masina va ramane pe trei roti (fata dreapta se va ridica) din cauza diferentelor de nivel.

Ramai in treapta a doua pe scurta linie dreapta dupa care franeaza violent si vireaza Maxim stanga pentru a trece cu bine de acul de par din fata hotelului Grand. Nu uita sa schimbi in jos viteza 🙂

Accelereaza violent si ataca fara mila cele doua viraje dinaintea tunelului.

La iesirea din tunel, fi pregatit sa franezi violent pentru prima sicana, care este foarte stransa. Accelereaza pana pana la virajul „Tabac” la care va trebui sa franezi usor.

Sicana „Louis Chiron” este de viteza si ridica cateva probleme celor care nu au curajul sa forteze printre bariele de protectie; iar sicana de la piscina este muult mai stransa decat pare la televizor. Cu viteza a doua si cu acceleratia la maxim, reusesti sa obtii totul din ea.

Virajul din fata restaurantului „Rascasse” este unul lent in care trebuie sa iti pregatesti iesirea, iar in „Antony Noghes” fii pregatit sa sari pestecateva denivelari, denivelari la care spatele masinii nu reactioneaza de doua ori la fel!

Beu

Anunțuri

Un răspuns to “Un tur pe circuitul de la Monte Carlo”

  1. liviuaileni Says:

    Bravo Mihai! O sa ai din nou sansa ta acolo, candva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: